USEIN KYSYTTY HAMPAIDEN VALKAISUSTA
Crest 3D White, Hampaiden Valkaisu

USEIN KYSYTTY HAMPAIDEN VALKAISUSTA

Usein kysytty Hampaiden Valkaisusta asiakaspalvelustamme

1.Mihin Hampaiden Valkaisu perustuu?

Valkaisu perustuu kemialliseen reaktioon, jossa hampaalle värin antava rengasmolekyyli pilkotaan hapettumisreaktion avulla. Valkaisugeelin aktiivinen osa eli karbamidi- tai vetyperoksidi hajoaa hampaan pinnalla, jolloin kiilteeseen ja hammasluuhun pääsee happea, joka valkaisee hampaan pinnan. Vain hampaan väri muuttuu, eli rakenne pysyy ennallaan. Valkoisuuden aste vaihtelee potilaskohtaisesti hampaiden alkuperäisen värin ja rakenteen sekä geelin käytön mukaan.

2. Mikä aiheuttaa hampaiden värjäytymisen?

Syitä hampaiden värjäytymiseen on monia. Yleisempiä syitä ovat ikääntyminen sekä tahraavien aineiden kuten kahvin, teen, virvoitusjuomien, tupakan tai punaviinin käyttö. Myös joidenkin antibioottien tai tetrasykliinin käyttö sekä fluorin liiallinen käyttö hampaiden muodostumisen aikana saattaa aiheuttaa hampaiden värjääntymistä. Lisäksi onnettomuudet, hermoston rappeutuminen ja vanhat paikat voivat aiheuttaa värjäytymistä.

3. Onko Hampaiden Valkaisu turvallista?

Kyllä! Tutkimukset ja kliiniset testit osoittavat, että hampaiden valkaisu karbamidiperoksidilla tai vetyperoksidilla hoito on turvallista hampaille ja ikenille. Itse asiassa monet hammaslääkärit pitävät valkaisua turvallisimpana käytettävistä olevista kosmeettisen hammashoidon toimenpiteistä.

4. Milloin näen tuloksia?

Kotivalkaisussa tuloksia voi usein nähdä jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen.  Parhaat tulokset saavutetaan kuitenkin yleensä silloin, kun hoitoa jatketaan 7–14 päivää. Tehokkaimmissa tuotteissa parhaat tulokset voidaan saavuttaa jo viiden päivän hoitojakson jälkeen. Useimmissa menetelmissä hampaat vaalenevat hieman vielä parin päivän ajan hoidon lopettamisen jälkeen. Hampaiden alkuperäinen väri ja kunto vaikuttavat aina valkaisutulokseen. Crest 3D White Professional, on maailman palkituin tuote ja juuri kyseinen tuote on myös Suomen myydyin tuote. 

5. Kuinka kauan valkaisuprosessi kestää?

Kotivalkaisuissa hoitoajat ovat eripituiset ja ne määräytyvät tuotteen sekä hoidettavien hampaiden mukaan. Joissakin tapauksissa viiden päivän tai yön valkaisuhoito on riittävä, kun taas toisissa vaaditaan kahden viikon hoitoaikaa. Vaikeat värjäytymät vaativat pidemmän hoitoajan.

6. Suositellaanko raskaana oleville tai imettäville naisille?

Hampaiden valkaisua ei suositella raskaana oleville tai imettäville naisille.

7. Vahingoittaako valkaisu kiillettä? 

Ammattimaiset tuotteet sisältävät kiillettä suojaavia aineita, joiden ansiosta kiille ei vaurioidu.

8. Tuleeko jotakin ainetta välttää valkaisun aikana?

Valkaisun aikana ja jälkeen tulee välttää seuraavia hampaita värjääviä aineita: tupakkaa tai nuuskaa, huulipunaa, värillistä hammastahnaa tai hammastahnaa, joka sisältää sodium bicarbonaattia, happamia tai värjääviä ruoka-aineita esim. kahvia, teetä, kolajuomia, punaviiniä, salmiakkia, lakritsia, suklaata, punajuurta, ketsuppia, mustikkaa, currya yms. 

Usein kysytty Hampaiden Valkaisusta lähde Valkaise.com 5.01.2024

Related Posts

Vastaa