TOIMIVATKO CREST WHITESTRIPS TODELLA JA OVATKO NE TURVALLISET KÄYTTÄÄ?
Crest 3D White, Hampaiden Valkaisu

TOIMIVATKO CREST WHITESTRIPS TODELLA JA OVATKO NE TURVALLISET KÄYTTÄÄ?

Toimivatko Crest Whitestrips todella ja ovatko ne turvalliset käyttää? Crest Whitestrips -liuskojen sanotaan olevan täydellinen ratkaisu valkoisempiin hampaisiin – ne ovat helppokäyttöisiä, suhteellisen edullisia ja yhä suositumpia. Mutta monilta unohtuu tärkeimmät kysymykset: Toimivatko Crest Whitestrips todella ja ovatko ne turvalliset käyttää?

Valkaisuliuskat todella toimivat: ne saavat hampaat näyttämään valkoisimmilta ja kirkkaammilta. Mutta on olemassa useita asioita, mitä tulee tietää ennen niiden käyttämistä. Tässä artikkelissa kerrotaan miksi hampaat tummentuvat, miten Crest Whitestrips -liuskat toimivat ja miten niitä käytetään.

Miksi hampaat tummentuvat?

Hampaissa on kaksi värjäytyvää osaa: sisempi hammasluu eli dentiini sekä ulompi osa, jota kutsutaan hammaskiilteeksi.

Hammasluu värjäytyy meillä kaikilla luonnollisesti iän tuomien muutosten seurauksena. Vaikka hammaskiille olisi miten valkoinen tahansa, voi hampaat näyttää kellastuneilta johtuen hammasluun kellertävästä väristä.

Mikä tahansa hampaisiin kohdistuva trauma voi saada hampaat ikääntymään ennenaikaisesi. Hammasperäisiä traumoja aiheuttavat esimerkiksi hampaisiin kohdistuvat suorat iskut, kaatumiset sekä hampaiden narskuttelu eli bruksismi.

Huono ravitsemus ja nesteytys voivat myös näkyä hammasluun ikääntymisenä ennen aikojaan. Kehon tulee pysyä ravittuna että nesteytettynä pysyäkseen nuorena, ja tämä koskee myös hampaita.

Iän, hammasperäisten traumojen, narskuttelun, huonon ravitsemuksen ja nesteytyksen lisäksi hammasluun väriin vaikuttavat muun muassa antibioottien käyttö, geneettiset häiriöt, amalgaami- ja elohopeapaikat sekä perintötekijät (joillakin ihmisillä vain on luonnostaan keltaisemmat hampaat).

Hammaskiilteen värjäytymiä aiheuttavat muun muassa runsaasti väripigmenttejä sisältävät ruoat ja nesteet, kuten punaviini, kolajuomat ja kahvi. Suun huuhtelu vedellä värjäävien aineiden käytön jälkeen voi minimoida värjäytymisen syntymisen.

Fluoripitoisen veden nauttiminen lapsena voi johtaa hammasfluoroosiin, joka voi aiheuttaa hampaisiin valkoisia tai ruskeita värjäytymiä. Vaikka kyseessä on etenkin lapsia koskeva vaiva, myös monet aikuiset ovat sanoneet fluoridin aiheuttaneen hampaiden värjäytymiä.

Tupakka, sikarit ja nuuska kellastuttavat hampaita samalla periaatteella kuin pigmentoidut ruoka-aineet ja juomat.

Miten Crest Whitestrips toimii?

Crest Whitestrips ja vastaavat valkaisuliuskat toimivat luomalla hampaiden pinnalle vety- tai karbamidiperoksidia sisältävän geelikerroksen. Geeli painetaan liuskojen avulla hampaiden pinnalle niin pitkäksi aikaa, että sen sisältämät ainesosat läpäisevät hampaan pinnan ja luovat vaikutelman valkoisemmista hampaista.

Itse liuskat on valmistettu joustavasta muovista, jota kutsutaan polyeteeniksi, joka on myrkytöntä ja satunnaisesti käytettynä turvallista. Muovin pinnalla oleva valkaiseva ainesosa muotoillaan hampaiden pinnalle. Yksi liuska ylähampaisiin ja yksi alahampaisiin.

Vaikka polyeteeni on useimmille vaaratonta. Esimerkiksi Crest Whitestrips -liuskoissa käytettävä polyvinyylipyrrolidoni (PVP) on kemikaali, jonka tehtävä on kiinnittää liuskat hampaisiin. PVP on luokiteltu turvalliseksi, mikä tarkoittaa, että se ei ole biokertyvä tai hormoneita häiritsevä (kuten monet talouskemikaalit). Valkaisuliuskoissa käytetään myös karbomeeria, jota pidetään turvallisena kemikaalina.

Vaikka polyeteeniä ja karbomeeriä pidetään yleisesti turvallisina, ne voivat kuitenkin aiheuttaa ikenien ärsytystä ja hammaskiilteen vaurioita liikakäytössä. Tutustu huolellisesti pakkauksen mukana tuleviin käyttöohjeisiin.

Ennen kuin siis käytät Crest Whitestrips -valkaisuliuskoja on syytä huomioida edellä mainitut asiat. 

Miten Whitestrips-liuskoja käytetään?

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on crest-whitestrips-kaytto-valkaise-com.jpg

Kun avaat valkaisuliuskapakkauksen huomaat, että se sisältää erilliset liuskat ylä- ja alahampaille. Repäise liuskan päältä suojaava kalvo ja asettele liuska hampaiden päälle siten, että geeliosa koskettaa hampaita.

Myös Crestin omilta sivuilta löytyy tämä varoitus), koska liikakäyttö voi aiheuttaa helposti hampaiden herkkyyttä ja vihlontaa.

Joitakin valkaisuliuskoja, kuten Crest 3D -liuskoja voidaan käyttää jopa 30 minuuttia päivässä. Crestin mukaan liuskoja voi käyttää kahdesti päivässä.

Hampaat tulee pestä ennen liuskojen käyttöä. Käytön jälkeen ei kannata pestä heti hampaita, koska harjaus voi painaa hankaavia ainesosia hammaskiilteen sisälle. Älä käytä valkaisuliuskoja nukkuessasi.

SUOSITUKSET CREST 3D WHITE

  1. Ei lasten ulottuville!
  2. Tutustu huolellisesti pakkauksen mukana tuleviin käyttöohjeisiin.
  3. Tuotteen käyttöä ei suositella raskaana oleville eikä imetyksen aikana.
  4. Tuotteen käyttöä ei suositella reikiintyneisiin hampaisiin tai jos sinulla on muita hammasvaurioita.
  5. Käytä liuskat perättäisinä päivinä 15 päivän ajan.
  6. Käytä tuotetta korkeintaan kaksi hoitojaksoa vuodessa, jottei vaikuttava aine riko kiillettä.
  7. Mikäli ikenet ärtyvät tuotteen käytöstä tai hampaat vihlovat voimakkaasti, lopeta tuotteen käyttäminen.

Related Posts

Vastaa