RASKAUS JA HAMPAIDEN VALKAISU 2022
Crest 3D White, Hampaiden Valkaisu

RASKAUS JA HAMPAIDEN VALKAISU 2022

Kaunis hymy ja valkoiset hampaat tuovat itsevarmuutta jokaiselle ja näin ollen hampaiden valkaisusta onkin tullut todella suuri ja tärkeä trendi monille. Hampaita voi valkaista kevyesti kotikonstein tai voit käydä hammaslääkärin vastaanotolla hampaiden kemiallisessa valkaisussa. Jos kuitenkin olet raskaana, niin kannattaa olla varuillaan, sillä raskaus ja hampaiden valkaisu eivät sovi yhteen.

Raskaus ja hampaiden valkaisu – voinko valkaista hampaani?

Kun olet raskaana, monet lääketieteelliset toimenpiteet ja jopa tietyt ruokavaliot ovat kiellettyjä. Tästä syystä monille herääkin kysymys siitä, että onko hampaiden valkaisu turvallista raskauden aikana tai imetyksen aikana.

Hampaiden valkaisu raskauden aikana ei ole kovin tutkittu aihe, joten ADA sanookin, että lääkärit suosittelevat välttämään hampaiden valkaisua raskauden aikana. Suurin osa hammaslääkäreistä on samaa mieltä ja he noudattavat tätä kehotusta. Niinpä raskaus ja hampaiden valkaisu pidetään yleensä erillään ja hammaslääkärit suosittelevat, että raskaana olevat naiset välttäisivät valkaisuaineita raskaana ollessaan, imettäessään sekä hedelmöityshoitojen aikana.

Hampaiden valkaisu imetys aikana – onko se turvallista?

Hampaiden valkaisun turvallisuudesta imetyksen aikana ei ole tehty juurikaan tutkimuksia. Tästä syystä suurin osa hammaslääkäreistä ja lääkäreistä kehottavat imettäviä äitejä odottamaan hampaiden valkaisun kanssa siihen saakka, kunnes imetys on ohi.

Toiset taas eivät näe esteitä hampaiden valkaisulle imetys aikana. He sanovat, että peroksidi ei todennäköisesti ole havaittavissa lainkaan äidinmaidossa.

Miten voin pitää hampaat valkoisina?

Jos olet raskaana tai imetät, niin turvallisuussyistä kannattaa pidättäytyä hampaiden valkaisusta. Sen sijaan voit kokeilla turvallisia kotivalkaisukeinoja sekä panostaa hampaiden puhtauteen. Kokeile esimerkiksi seuraavia keinoja:

1. Hankaa appelsiinin kuoren valkoista osaa hampaita vasten muutamana iltana viikossa.
2. Purskuttele kookosöljyä suussa 15 minuutin ajan joka ilta.
3. Sekoita sitruunamehua ruokasoodaan ja harjaa hampaat tahnalla.

Yhteenveto

Jos harkitset hampaiden valkaisua raskauden tai imetyksen aikana, niin kannattaa ennemmin kokeille kevyitä kotihoitoja ja odottaa kemiallisen valkaisun kanssa lapsen syntymään ja imetyksen loppumiseen saakka. Jos haluat valkaista hampaat imetyksen aikana, niin kannattaa olla yhteydessä hammaslääkäriin ja kysyä hänen neuvoaan.

Lähde: Hammasoskari.fi

Related Posts

Vastaa