Nuorille ei suositella hampaiden valkaisua
Crest 3D White, Hampaiden Valkaisu

Nuorille ei suositella hampaiden valkaisua

Nuorille ei suositella hampaiden valkaisua, Valkaise.comin asiantuntija Mikko Salmisen mukaan. Samaa mieltä on myös erikoishammaslääkäri Antti Niskanen Iltalehden haastattelussa.

“Hampaiden valkaisu on turvallista, mikäli se tehdään oikein.”

Antti Niskanen (erikoishammaslääkäri)

Valkaisuaineita voidaan myydä lähes missä tahansa EU-lainsäädännön puitteissa, koska ne luokitellaan kosmetiikkatuotteiksi.

– Jos tuotteet ostetaan internetin kautta, kampaamoista tai muista hammashoitoon erikoistumattomista paikoista, kuluttajat jäävät useimmiten täysin vaille käyttöopastusta, varoitti erikoishammaslääkäri Antti Niskanen Hammaslääkäripäivillä Helsingissä. Tämä on yksi syy miksi nuorille ei suositella hampaiden valkaisua.

– Väärin käytettynä valkaisutuotteet saattavat vaurioittaa muun muassa pehmytkudoksia ja saada aikaan kurkun käheyttä.

Niskasen mukaan olisi suositeltavaa, että hampaiden valkaisu tapahtuisi aina ammattilaisen ohjauksessa. Näin pystytään valitsemaan turvallisin ja tehokkain menetelmä yksilöllisesti.

Me olemme myös Valkaise.com:n tiimin kanssa todella tarkkoja siitä, että asiakas saa täysin tarpeellista tietoa ja ohjeita ennen tuotteiden käyttöä. Koulutettu henkilökuntamme päivystää aina meillä live-chatissa, jotta voimme antaa kaiken mahdollisen neuvon asiakkaille tarpeen mukaan.

Hampaiden valkaisu sopii melkein kaikille, paitsi odottaville ja imettäville äideille. Ennen valkaisua perushammashoito pitää olla tehty eikä potilaalla saa olla aktiivista hammas-, ien- tai limakalvosairautta.

Valmistajat eivät suosittele valkaisua alle 13-vuotiaille. 

– Itse en suosittele hampaiden valkaisua alle 18-vuotiaille kuin poikkeustapauksissa. Tuolloinkin vaadin huoltajan kirjallisen luvan toimenpiteeseen, Niskanen sanoo.

“Nuorille ei suositella hampaiden valkaisua. Me emme suosittele valkaisua alle 18-vuotiaille Valkaise.com verkkokaupassa. Tarkistamme aina oston yhteydessä henkilötunnuksen varmistaaksemme asiakkaan iän.”

Valkaise.com Asiantuntija Mikko Salminen 

Riittävän tarkat ohjeet

Suurin osa Suomessa myytävistä valkaisua lupaavista hammastahnoista poistavat pinnallisia värjäytymiä hankaamalla.

– Näitä tuotteita ei suositella pitkäaikaiseen käyttöön. Osa hammastahnoista poistaa värjäytymiä entsyymien avulla, ja ne ovat turvallisia päivittäisessäkin käytössä.

– Lisäksi hammastahnoihin on lisätty siniaineita, jotka tarttuvat hampaan pintaan. Ne muuttavat valon heijastumista hampaan pinnalta ja hammas saattaa hetkellisesti näyttää vaaleammalta, Niskanen lisää.

Crest 3D White LUXE Glamorous Hammastahna on tutkitusti turvallisin valkaiseva hammastahna. Hammastahna ei pidä sisällään siniaineita, vaan se käyttää patentoitua kaksitoimista silicageeliä irroittaakseen pintatummentumat hampaista, samalla kiillottaen kiillettä hellävaraisesti, saaden hampaan loistamaan. Tuote poistaa jopa 80% pintatummentumista 14 päivän aikana. Tulokset ovat tuottaneet tulosta ja tuote on monesti palkittu awardseilla. 

Niskasen mukaan valkaisuaineet ovat oikein käytettynä täysin turvallisia. Tärkeintä on saada riittävän tarkat ohjeet.

Lähde: iltalehti.fi

Kuva: MostPhotos

Related Posts

Vastaa