hampaiden valkaisu keltainen hammasluu - VALKAISE
Crest 3D White, Hampaiden Valkaisu

KOTIIN MYYDÄÄN MONENLAISIA HAMPAIDEN VALKAISUTUOTTEITA.

KOTIIN MYYDÄÄN MONENLAISIA HAMPAIDEN VALKAISUTUOTTEITA. KANNATTAAKO NIITÄ KÄYTTÄÄ VAI PITÄÄKÖ MENNÄ LÄÄKÄRIIN? TESTASIMME NELJÄ ERI MENETELMÄÄ. 

Mitä voi odottaa kun vaalentaa hampaitaan kotona?

Riippuu hampaiden väristä, tuotteesta sekä ajasta, jonka on valmis käyttämään. Jos hampaissa on lähinnä värjäytymiä, puhdistavilla tuotteilla voi saada kotona hyviä tuloksia. Jos hammasluu on keltainen, valkaisutulos voi jäädä valjuksi. 

Suomessa kotiinmyytävät hampaiden valkaisu­­tuotteet ovat aina miedompia,k kuin ammattilaisten käyttämät. Hammaslääkärit käyttävät vetyperoksidista pitoisuutta 25–35 %. Korkein kotiin myytävä pitoisuus on 6 %, kuten Crest 3D White hampaiden valkaisutuotteet. 

Hampaiden valkaisu vai puhdistus?

Termit hampaidenvalkaisu ja tummentumien poisto menevät usein sekaisin. Puhdistavia aineita myös myydään ”valkaisevina”. Tässä kannattaa olla erittäin tarkka.. 

Hammasluuta voi vaalentaa vain vetyperoksi­dilla – tekeepä valkaisun sitten kotona, hammaslääkärissä tai suuhygienistillä. Kotivalkaisussa käytetään myös karbamidiperoksidia, joka on vetyperoksidin ja urean yhdistelmä. Ureaa on lisätty hidastamaan prosessia. Sen ansiosta pieni vetyperoksidipitoisuus vaikuttaa pidempään ja tulos on parempi. Esim Crest 3D White Professional Effects .

Ruokasooda, aktiivihiili ja entsyymit eivät muuta hammasluun väriä. Ne puhdistavat pinnallisia värjäytymiä, joita tulee esimerkiksi kahvista ja teestä. Puhdistava tuote ei valkaise hammasluuta, mutta hampaiden pinta voi toki näyttää puhtaana vaaleammalta.

Voiko valkaisutuotteen ostaa verkosta tai ulkomailta?

Voi, mutta yleensä ei kannata. Saattaa olla täysin mahdotonta varmistaa, mitä ennalta tuntematon hampaidenvalkaisutuote sisältää oikeasti ja millaisina pitoisuuksina. Pahimmillaan tuote voi olla haitaksi terveydelle tai hampaille. 

Esimerkiksi Yhdysvalloista voi saada kotivalkaisuja, joissa on suurempi pitoisuus vetyperoksidia kuin Suomessa myytävissä. Jos tekee voimakkaan valkaisun itse, vetyperoksidia voi päätyä suun limakalvoille ja ruokatorveen. Jos aineen pH on alle 7, se voi vaurioittaa hammaskiillettä pysyvästi. 

Crest 3D White hampaiden valkaisutuotteet ovat kaikki FDA:n alaisia tuotteita, joten Crest 3D White tuotteet ovat kaikki täysin turvallisia käyttää. 

Kenelle hampaiden kotivalkaisu tai -puhdistus sopii?

Kotiin myytävät tuotteet sopivat terveille hampaille ja niille, joiden hampaissa on maltillisesti puhdistettavaa tai vaalennettavaa. Jos kärsii ientulehduksesta, vihlomisesta tai kiillevaurioista, tai hampaissa on hammaskiveä tai reikiä, kotivalkaisua ei ole järkevää tehdä. Hammaslääkärikin hoitaa suun muut ongelmat kuntoon ennen valkaisua.

Kotiin myydään monenlaisia hampaiden valkaisutuotteita. Mikä on tehokkain hampaiden valkaisumenetelmä?

Tehokkain tapa on vetyperoksidilla tai karbamidiperoksidilla tehtävä hampaidenvalkaisu, jonka tekee hammaslääkäri tai suuhygienisti. Valkaisu vastaanotolla vie aikaa noin 1,5 tuntia ja maksaa alkaen 290 euroa. 

Crest 3D White® Professional Effects hampaiden valkaisuliuskat ovat hampaiden valkaisun lippulaivatuote. Ne vaalentavat hampaitasi jopa 10 astetta. Miksi maksaa ammattilaisten suorittamasta valkaisusta turhaan, sillä crest 3D white valkaisuliuskattoimivat yhtä tehokkaasti.

Nykytiedon mukaan laserilla ja UV-valolla ei ole suurta vaikutusta lopputulokseen, vaikka niitä käytetään yhä laajasti vaalennusaineen kanssa. Aiemmin on ajateltu, että laser tai valo vauhdittaa vetyperoksidin etenemistä kiilteen läpi ja siten myös tehostaa valkaisua. Sittemmin tutkimukset ovat osoittaneet, että yhtä hyvän tuloksen saa pelkällä vetyperoksidilla.

Lähde: Terve.fi

Related Posts

Vastaa