Hyvä hampaiden hoito on tärkeä osa yleistä terveyden ylläpitoa. Huolellinen hampaiden puhdistus ja säännöllinen hammaslääkärissä käynti
Crest 3D White, Hampaiden Valkaisu

Hyvä hampaiden hoito on tärkeä osa yleistä terveyden ylläpitoa

Hyvä hampaiden hoito on tärkeä osa yleistä terveyden ylläpitoa. Huolellinen hampaiden puhdistus ja säännöllinen hammaslääkärissä käynti voivat auttaa ehkäisemään hampaiden reikiintymistä, ientulehdusta ja muita hampaiden terveysongelmia. Tässä blogissa kerromme, miten voit pitää hampaistasi huolta.

 1. Pese hampaasi säännöllisesti
  Hampaiden pesu on tärkein osa hampaiden hoitoa. Pese hampaat kahdesti päivässä fluorihammastahnalla ja pehmeällä hammasharjalla. Pese hampaat huolellisesti vähintään kahden minuutin ajan, keskittyen jokaiseen hampaaseen erikseen. Pese myös kieli, sillä se auttaa poistamaan bakteereja ja hajuja.
 2. Käytä hammaslankaa päivittäin
  Hammasvälien puhdistus on yhtä tärkeää kuin hampaiden harjaus. Käytä hammaslankaa päivittäin poistaaksesi ruokajäämät ja plakin hammasväleistä. Käytä hammaslankaa varovasti, jotta et vahingoita ikeniä.
 3. Käytä suuvettä
  Suuvettä käyttämällä voit poistaa bakteereja, jotka aiheuttavat plakkia ja pahanhajuista hengitystä. Käytä suuvettä puhdistuksen jälkeen, mutta älä huuhtele suuta vedellä sen jälkeen, jotta suuveden vaikutus säilyy pidempään.
 4. Vältä makeaa
  Sokeripitoiset ja happamat elintarvikkeet ja juomat voivat vahingoittaa hampaita. Yritä välttää niitä tai rajoittaa niiden käyttöä. Jos nautit makeaa tai happamaa ruokaa tai juomaa, huuhtele suusi vedellä sen jälkeen ja odota vähintään tunti ennen hampaiden harjaamista.
 5. Käy hammaslääkärissä säännöllisesti
  Säännöllinen hammaslääkärin käynti on tärkeä osa hampaiden hoitoa. Hammaslääkäri voi havaita hampaiden terveysongelmat varhaisessa vaiheessa ja tarvittaessa hoitaa ne ennen kuin ne pahenevat. Suositeltavaa on käydä hammaslääkärissä vähintään kerran vuodessa.
 6. Älä tupakoi
  Tupakointi vahingoittaa hampaita ja ikeniä sekä lisää hampaiden reikiintymisriskiä. Yritä välttää tupakointia
 7. Huolehdi kokonaisvaltaisesta terveydestäsi
  Yleinen terveys vaikuttaa myös hampaiden terveyteen. Huolehdi terveellisestä ruokavaliosta, liikunnasta ja stressinhallinnasta. Nukkuminen riittävästi ja välttämällä tupakointia auttavat myös yleisen terveyden ylläpitämisessä ja sitä kautta myös hampaiden terveydessä.

Lähde Crest.com

Related Posts

Vastaa