Asiakaspalvelu

Klikkaa aihealuetta, josta haluat saada lisätietoja!

Kysymys

Kun olet liittynyt jäseneksi sivuillemme, saat käyttöösi Omat sivusi. Omilla sivuilla on tietoa kaikista tilauksistasi; milloin olet tehnyt tilauksia, mitä tuotteita tilasit, kuinka paljon ne maksoivat ja mitä maksutapaa käytit. Voit myös tarkastella kaikkia suosikkeihisi tallentamiasi tuotteita. Tarvitseeko sinun päivittää osoitteesi, puhelinnumerosi tai muita tietojasi? Asiakastietosi saat päivitettyä Omilla sivuillasi!

Kysymys

Kun tilauksesi on käsitelty varastollamme, saat ilmoituksen sähköpostiisi.

Kysymys

Toimitusaika on 3-14 arkipäivää ja se lasketaan tilauspäivän jälkeisestä arkipäivästä. Tilaus toimitetaan ensisijaisesti suoraan kotiisi, jos se mahtuu toimitettavaksi postiluukusta. Jos tilaus on liian suuri toimitettavaksi postiluukusta, toimitetaan se kotiasi lähimpään Postin toimipisteeseen. Sinä saat ilmoituksen lähetyksen saapumisesta tekstiviestitse siihen matkapuhelinnumeroon, jonka olet ilmoittanut asiakastilillesi. Pienille kirjelähetyksille, jotka toimitetaan postiluukusta, emme saa Postilta lähetystunnusta. Kirjelähetykset eivät näin ollen ole seurattavissa. Jos tilauksesi on lähetetty pakettina, olet saanut sille lähetystunnuksen ja voit seurata lähetyksen kulkua osoitteessa posti.fi.

Jos et ole saanut tilausvahvistusta sähköpostiisi pian tilauksen teon jälkeen, voi tämä tarkoittaa, että tilauksesi kohdalla on tapahtunut jonkinlainen virhe. Kirjaudu Omille sivuillesi tarkastaaksesi tilauksesi tilan. Mene kohtaan ”Tilaukseni”, etsi oikea tilaus ja tarkista, että kaikki näyttää hyvältä.

 

Arkipäivisin saat vastauksen viimeistään 48 tunnin kuluttua.Vastausaika asiakaspalvelussamme on juuri nyt hieman tavallista pidempi. Vastaamme viestiisi niin pian kuin mahdollista. Ethän lähetä samaa viestiä uudelleen odottaessasi vastausta. Kiitos kärsivällisyydestäsi!